A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Синівської сільської ради

Новини

Допомога для розвитку спорту в громаді

      6 квітня Синівську ТГ відвідав голова федерації футболу Роменського району Сергій ДЕМЧЕНКО, який придбав для закладів освіти нашої громади м’ячі з різних видів спорту та футбольну форму відповідно до програми популяризації спорту в районі, яку підтримали депутати на сесії Липоводолинської районної ради у 2020 році.

13:19 12.04.2021

Виїзний брифінг голови Сумської ОДА Василя Хоми

У рамках робочої поїздки в Роменський район голова Сумської облдержадміністрації Василь ХОМА окреслив плани щодо реалізації в області програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром ЗЕЛЕНСЬКИМ

16:20 19.03.2021

«Хто з Шевченком знається, той розуму набирається!»

Без імені Т.Г.Шевченка неможливо уявити української літератури, національної культури і нашої країни взагалі. Із плином часу українці дедалі більше переконуються в тому, що поезії цього видатного митця-- справжні одкровення, які він висловлював не тільки на адресу минулих і сучасних йому поколінь, а й для прийдешніх земляків. Тому інтерес до творчості митця не зникає упродовж багатьох років. «Шевченкові думки будуть жити віки», - стверджує народна мудрість. І не випадково початок березня щороку асоціюється у кожного українця з ім’ям нашого Генія і Пророка.

16:05 15.03.2021

Кобзареве слово невмируще!

    Напевне, в Україні не знайдеться жодної людини, яка у своєму житті хоча б раз не перегорнула сторінок «Кобзаря» Тараса Шевченка. Наш Пророк – це пильний вартовий, що стоїть на сторожі рідного слова та десятиріччями нагадує нам, хто ми і що ми, «чиїх батьків діти»… Тому щорічно у березневі дні ми вшановуємо пам’ять великого українця.

16:01 15.03.2021

Козацькі забави-2021

11 березня на базі ДПТНЗ "Синівський професійний аграрний ліцей" відбулися змагання "Козацькі забави". Окрім команди учнів ліцею їх учасниками стали команди учнів Колядинецького та Саївського НВК, Капустинської та Синівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

20:30 11.03.2021

Кобзарева струна не вмирає

Тарас Шевченко… Такий великий, що бути більшим не можна. Як Україна. Як світ. Ріс безрідним сиротою, а став найріднішим усім нам з покоління і в покоління. Був кріпаком, а заговорив і показав шлях до свободи. Жив в імперії сваволі, насильства й наруги, де на всіх язиках все мовчить, а кликав порвати кайдани і йти просто, щоб не було за собою й зерна неправди. Мордувався в тюрмі народів і був свідком зречення материнської мови, культури й історії, а залишався вірним ідеалам волі й братерства, горів очисним вогнем сумління і вражав своїм запитанням, як полум’ям сорому: хто ж ми, чиїх батьків, ким і за щозакуті… Він безсмертний, як сааме життя, тому став нашою долею і заповітом. І на сторожі правди, любові й честі стоїть його слово.

16:14 09.03.2021

ВЕСНА ПОЧИНАЄТЬСЯ З «КОБЗАРЯ» Т.ШЕВЧЕНКА!

9 березня, на самому початку весни, виповнюється 207 років від дня народження українського генія Тараса Григоровича Шевченка, особистості, що стала національним символом українства.

15:57 09.03.2021

Святкові заходи до 8 березня

Міжнародний жіночий день 8 березня – свято весни, любові та краси, свято, яке відзначають жінки у всьому світі. Це свято не обійшло увагою і жінок Синівської  громади. Так, 5, 6 та 7 березня для прекрасної половини, в будинках культури та сільських клубах громади були проведені святкові концерти. З добрим, прекрасним, сонячним днем усіх жінок вітали своїми музичними номерами учасники художньої самодіяльності, учасники клубних формувань: вокального та драматичного гуртків, учні шкіл та найменші учасники - вихованці дитячого садка .

15:42 09.03.2021

«Ні! Я жива, я буду вічно жити!»

«Де ти, Лесю? Де ти, жінко, вища своєї слави?» Такими словами розпочався позакласний захід у Саївському НВК, присвячений 150-річчю з дня народження геніальної української поетеси Лесі Українки, на якому говорили про надзвичайний талант справжньої «доньки Прометея», її нескореність та жагу  до життя. Пізнавальним  був документальний фільм про Лесю Українку,  її життєвий і творчий шлях . Здобувачі  освіти виконали  незабутні вірш поетеси, у яких  звучать мотиви любові до рідного краю, природи, у кожному слові немов  спалахують іскри палкої любові до людей. Переживаючи  нестерпний  біль, Леся не корилася долі, боролася з хворобою, не давала їй  себе здолати. Тому й великим  оптимізмом  віяло від відео кліпу на поезію «Давня весна». На завершення заходу  школярі взяли участь у вікторині «Безсмертна  Леся».

21:45 28.02.2021

Вхід для адміністратора