A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді, спорту, культури та туризму Синівської сільської ради

Подорожуємо Лесиними стежками!

Дата: 18.06.2021 09:20
Кількість переглядів: 7

      Літо – пора активного відпочинку для учнів Синівської ЗОШ. Оскільки 2021-й оголошений роком Лесі Українки, то й екскурсії розпочалися саме з Лесиного краю.

 17 червня діти відвідали Гадяч – місто козацької слави, колишню гетьманську столицю та берег Драгоманівського   роду.

  Екскурсанти із захопленням ознайомилися з численними цікавими експозиціями історико-краєзнавчого музею, де представлені етнографія рідного краю, флора і фауна Полтавщини, історія Гадяччини періоду гетьманської доби. Побували діти і у підземеллі, на Замковій горі та в мальовничому Лесиному гаї.

   Відомо, що місто Гадяч - колиска роду Драгоманових, місце народження відомої української письменниці Олени Пчілки, матері Лесі Українки, та видатного вченого, фольклориста, громадського діяча Михайла Драгоманова. Під час екскурсії діти з особливим трепетом розглядали цікаві експонати про Лесю Українку та її знамениту родину: памятний знак на місці садиби Драгоманових, фрагмент кабінету Михайла Драгоманова, стіл, за яким працювала Олена Пчілка, коли була редактором часопису «Рідний край», фрагмент вишивки зі срібною ниткою, створений Лесиними руками…

  Екскурсія була насиченою, цікавою, пізнавальною. Діти отримали масу позитивних вражень, активно відпочили, збагатилися інформацією, яку зможуть використати не тільки на уроках історії та літератури, а й під час складання ЗНО.

   Педагоги, учні та їх батьки щиро вдячні Синівському сільському голові Олегу ТИХОНЕНКУ, начальнику відділу освіти, молоді, спорту, культури та туризму Синівської сільської ради Людмилі ЛЕПСЬКІЙ за організацію безкоштовної екскурсійної поїздки.


« повернутися

Вхід для адміністратора